Sport

Laatste thuiswedstrijd Suns was er een voor het publiek

Advertentie:

Den Helder – Met Brussels basketbal als tegenstander hebben de Den Helder Suns dinsdagavond de overwinning moeten schenken aan hun Belgische opponent. Na een slecht eerste kwart was het in het vierde kwart een tollend muntstuk, met Brussels Basketbal als winnaar: 57-62.

Bij 2-10 waren er al 7,5 minuut verstreken. Met regelmaat tolde de bal aan de Suns kant uit de ring en leek het erop dat het de laatste thuiswedstrijd een saaie eentonige wedstrijd zou worden. Malcom Kreps doorbrak de enkelvoudige score met twee vrije worpen, daarbovenop een driepunter van Boyd van de Vuurst de Vries maakte dat met 5-10 de stand enigszins draaglijker werd. Bij 10-18 eindigde de eerste tien minuten.

Het tweede kwart werd gewonnen door de Suns (18-16), wat een met zes punten verschil ruststand opleverde: 28-34. Kansloos waren de Helderse basketballer dus zeker nog niet. Ook het derde kwart werd winnend afgesloten voor de Suns: 17-13. Met andermaal een driepunter van Van de Vuurst de Vries werd het verschil gereduceerd tot een (1): 33-34. Na een score van Malcom Kreps eindigden de derde tien minuten in 45-47.

Achtervolging
Bij de start van het vierde kwart zorgde miraculeuze score, vanuit een rebound van Kreps, ervoor dat de Suns langszij kwamen: 47-47. Dyon Halman leverde tweemaal op rij de bal in bij de tegenstander. Een 0-7 run was het gevolg. De Suns moesten dus in de achtervolging. De hoop op een overwinning leek verkeken als 49-59 op het scorebord prijkt. Er waren nog ruim 4,5 minuten te spelen. Twee driepunters van Troy Koehler en een score van topscorer Sean Flood konden het publiek niet geven waar ze voor gekomen waren: een overwinning als afscheid van dit seizoen. Brussels basketbal speelde een sterkere eindfase en trok de 57-62 overwinning naar zich toe.

De Suns spelen dit seizoen nog een keer uit in Aalst, met Okapi Aalst als tegenstander. Na aanstaande vrijdag komt dan ook het seizoen voor de huidige generatie Suns ten einde.

Topscorers
Den Helder Suns:
Sean Flood 18, Troy Koehler 16, Boyd van de Vuurst de Vries 9
Brussels Basketbal:
Terry de Roover 11, Brandon Horvath 11, Jared Ambrose 9

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button