112

Man rijdt voor negentiende keer zonder rijbewijs, bromfiets wordt vernietigd

Advertentie:

Den Helder – De Helderse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 24-jarige man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De man is geen onbekende voor de politie: hij werd al achttien keer eerder aangehouden voor dit vergrijp. De bromfiets waarop hij reed is afgepakt en wordt vernietigd.

Toen de politie afgelopen nacht op de Energieweg het bekende gezicht zag, gingen bij de politie alarmbelletjes rinkelen. “Wij wisten dat hij geen rijbewijs had. Dinsdag was hij hier zelfs ook al voor bekeurd. De eigenaar van de bromfiets zat achterop en wist dat de bestuurder geen rijbewijs had, zij vond het fijner als een ander reed…

Bij de adem- en speekseltest kwam ook nog naar voren dat de bestuurder onder invloed van alcohol en drugs reed. Toen de – hiervoor uit zijn bed gebelde – arts bloed van hem wilde afnemen, weigerde de man elke medewerking aan de bloedproef.

Proces-verbaal
Voor beide zaken (rijden zonder rijbewijs en het weigeren van een bloedproef) zal proces-verbaal worden opgemaakt. Politie Den Helder vervolgt: “Om vragen voor te zijn waarom gisteren de bromfiets niet in beslag is genomen: de eigenaar is pas gisteren door ons op de hoogte gesteld dat de bestuurder geen rijbewijs had en dat de volgende keer het voertuig in beslag zou worden genomen. Vannacht was dus deze volgende keer.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button