Uitgaan

Mantelzorgcentrum houdt lezing over persoonsgebonden budget

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Eén van de mogelijkheden om de zorg thuis voort te zetten, is zorg vanuit een persoonsgebonden budget (pgb). Over het pgb vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) organiseert het Mantelzorgcentrum op 14 mei een webinar.

Mantelzorgers zorgen steeds langer voor hun naaste. Enerzijds omdat dit vanuit de overheid wordt gestimuleerd, anderzijds omdat zij het liefst in hun eigen vertrouwde woning wonen. Zodra er meer zorg nodig is, en dus ook de zorg steeds zwaarder wordt voor de mantelzorger, komt de zorgvrager in aanmerking voor de Wet langdurige zorg (Wlz).

Met een persoonsgebonden budget (pgb) bepalen mantelzorgers zelf welke (geïndiceerde) zorg zij inkopen. Mantelzorgmakelaars Annemiek Kemps en Pascalle Schneiders vertellen waar mantelzorgers een pgb kunnen aanvragen, wat hiervoor nodig is en hoe zij dit in gang kunnen zetten. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Aanmelden
Het webinar is op dinsdag 14 mei van 19.00 tot ca. 20.00 uur en is gratis voor mantelzorgers in gemeente Den Helder. Na aanmelding via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90 ontvangen mantelzorgers een link voor de online bijeenkomst in Teams.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button