112

Binnenvaartschip in problemen

Den Oever – Het KNRM-station Den Oever beleefde vrijdagavond haar twaalfde actie van dit jaar. Op het midden van het IJsselmeer werd vrijdagavond groot alarm geslagen door een binnenvaartschip, dat water maakte. Vier stations van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij werden gealarmeerd voor assistentie: Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Den Oever.

Het in problemen geraakte schip had de dag ervoor schade opgelopen aan de boeg. De schipper had hierop gereageerd door het schip achterover te trimmen, door iets van de lading naar achteren te verplaatsen. Doordat de wind vrijdag tegen de avond redelijk snel opstak sloegen de golven over het dek, waardoor de achterpiektank vol water stroomde. Het schip zakte snel, waardoor water door de deuren van de woonvertrek en de machinekamer naar binnen kon komen.

De schipper had de pompen bijgezet en kon net aan voorkomen dat het schip verder water maakte. Met mobiele pompen werd water uit de machinekamer gepompt, waarna de situatie weer onder controle was. Het binnenvaartschip werd naar de haven van Kornwerderzand begeleid.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button