Den HelderPolitiek

Politieke vragen over gedogen van parkeerverbod op Ruyghweg

Den Helder – Zowel de Stadspartij Den Helder als de PVV hebben vragen gesteld over het gedogen van parkeren van auto’s op de Ruyghweg in Den Helder terwijl een parkeerverbod geldt. Aanleiding voor deze politieke vragen was een ernstig ongeluk in april, waarbij een jongen gewond raakte nadat hij bij het spelen met vriendjes tussen geparkeerde auto’s door op het wegdek belandde en werd aangereden.

De Stadspartij Den Helder wil van het college B&W weten waarom deze de Stichting Wijkbelang, die namens de bewoners spreekt, als vervelend heeft betiteld. “Met Stichting Wijkbelang zijn diverse gesprekken geweest, waarbij uitleg is gegeven over keuzes die zijn gemaakt en hoe deze tot stand zijn gekomen. Het contact tussen Stichting Wijkbelang en de gemeente heeft, voor beide partijen, niet de gewenste verwachte resultaten opgeleverd. In februari heeft de stichting te kennen geven de samenwerking te beëindigen. In een brief heeft de burgemeester aangegeven het besluit te respecteren en de stichting bedankt voor haar inzet. Naar aanleiding van deze brief heeft op verzoek van stichting Wijkbelang in april een gesprek plaats gevonden, in dat gesprek is de beëindiging van de samenwerking bevestigd”, zo laat B&W weten.

Parkeerverbod
De PVV vraagt het college om ‘keiharde handhaving inzake illegaal geparkeerde auto’s en dat daar zo snel mogelijk mee gestart moet worden’. Het college beaamt dat e parkeersituatie aan de Ruyghweg  niet ideaal is, maar wordt gedoogd omdat de bewoners van de Ruyghweg geen alternatieve parkeerplek voor hun voertuig hebben. “Begin april hebben wij de organisatie gevraagd de situatie opnieuw te bekijken, waarop wij het besluit kunnen nemen tot het creëren van parkeerplaatsen, handhaven of het parkeerverbod opheffen”, aldus B&W, die belooft voor de zomer met een besluit te komen. 

Verder wijst de PVV het college op de in hun ogen gelijke situatie in de Burgemeester Lovinkstraat in Breezand, waar extra parkeervakken zijn gerealiseerd op de rijbaan zodat automobilisten hun snelheid naar beneden moeten bijstellen. Volgens B&W zijn deze wegen niet met elkaar te vergelijken. “De parkeersituatie van de burgemeester Lovinkstraat in Breezand kan niet worden gekopieerd naar de Ruyghweg. Op de Lovinkstraat zijn aparte fietsvoorzieningen aanwezig en op de  Ruyghweg niet”, zo laat het College weten, die tot slot meldt dat in de gemeente geen soortgelijke situatie is waar een parkeerverbod geldt, maar illegaal parkeren toch in min of meerdere mate gedoogd wordt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button