Hollands KroonUitgaan

Bezoek bouwlocatie Afsluitdijk mogelijk

Den Oever – Benieuwd naar wat er precies gebeurt op een bouwlocatie? Belangstellenden krijgen daarvoor de kans tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni. De Afsluitdijk is de officiële startplaats voor deze landelijke open dag van Bouwend Nederland, die de afgelopen twee jaar vanwege corona niet door kon gaan.

Tijdens de Dag van de Bouw wordt er aandacht besteed aan het 90-jarig bestaan van de Afsluitdijk met een uitgebreid programma voor jong en oud. Onder begeleiding kunnen twee bouwlocaties van de Afsluitdijk worden bezocht. Vooraf aanmelden is verplicht want er zijn een beperkt aantal beschikbare plekken zie de website.

Zaterdag 28 mei precies 90 jaar na het voltooien van de Afsluitdijk, het gedenkwaardige moment in de waterbouwkundige geschiedenis, opende prijswinnend fotojournalist Kadir van Lohuizen de buitententoonstelling After Us The Deluge bij het Afsluitdijk Wadden Center. In deze fototentoonstelling wordt het belang van de vernieuwing van de Afsluitdijk in wereldwijd perspectief van klimaatverandering geplaatst. Deze is voor een maand kosteloos op de dijk te bewonderen. Daarna reist de tentoonstelling door naar andere plekken in Nederland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button