Hollands Kroon

Bezwaren tegen appartementen in De Harmonie ongegrond verklaard

Hippolytushoef – De gemeente Hollands Kroon heeft alle 15 bezwaren tegen de realisatie van 8 appartementen aan het Kerkplein 1 in Hippolytushoef niet-ontvankelijk of ongegrond verklaard. Volgens de bezwarencommissie zijn er geen redenen om de reeds verleende vergunning terug te draaien en heeft het college voldoende aangetoond dat het plan past binnen een goede ruimtelijke ordening.

Bij 5 van de 15 bezwaren heeft de gemeente besloten dat ze niet-ontvankelijk zijn. Deze bezwaarnemers wonen meer dan 100 meter van de bouwlocatie en hebben dus geen enkel belang bij het plan. De andere bezwaren zijn wel ontvankelijk verklaard, maar ongegrond. Daarmee blijft de beslissing staan en zal het voormalig hotel café De Harmonie worden omgebouwd tot woningen.

Veel van de ingediende bezwaren gaan erover dat de omwonenden bang zijn dat er via een omweg toch arbeidsmigranten worden gehuisvest in het pand. De eigenaar wilde dit in eerste instantie, maar de gemeenteraad stak hier een stokje voor. Daarnaast zijn de dorpsbewoners onder andere ongelukkig met het feit dat de horeca volledig verdwijnt met het plan, vinden zij dat er een gebrek is aan parkeergelegenheid, zouden de bouwtekeningen niet kloppen en zijn er ernstige bedenkingen over de brandveiligheid. Geen van deze bezwaren is volgens de gemeente gegrond.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button