Den Helder

Plannen voor 100 vakantievilla’s in Julianadorp

Julianadorp – De beoogde vakantievilla’s op de plek van Camping de Donkere Duinen die vastgoedontwikkelaar Kontour een week geleden (24 mei) onthulde blijkt niet het enige project van het bedrijf in de gemeente Den Helder: In Julianadorp staan er 100 vakantievilla’s op de planning, te bouwen direct aangrenzend aan Landal Beach Resort Ooghduyne.

Al enkele maanden geleden liet Landal directeur Bart van Wegen in een interview aan nieuwswebsite Pretwerk wat van de plannen doorschemeren. Van Wegen sprak daarbij de ambitie uit om de faciliteiten op het Landal park te laten aansluiten bij de behoeften van vakantiegangers in het hogere segment. Zij moeten straks naar de villa’s van Kontour komen. Ook is het idee te vinden op de projectenlijst van Dijk & Co Landschapsarchitectuur. Daaruit blijkt dat de landschapsarchitect ontwerpen verzorgt voor zowel het project in de Donkere Duinen als het villapark in Julianadorp.

Hielke Tillema, algemeen directeur van Kontour Vastgoed, bevestigt dat zijn bedrijf ook in Julianadorp bouwplannen heeft. Hij laat weten dat het project nog niet zo ver gevorderd is als de plannen voor de Donkere Duinen. Daar gaat het om 35 villa’s, in Julianadorp om 100. Over de precieze invulling van de plannen en de ligging ten opzichte van het Landal wordt binnenkort meer bekend. Bij eerdere projecten van Kontour deed Landal uiteindelijk ook de uitvoering van de verhuur, dit keer mogelijk ook. Het is nog niet bekend op welke termijn de vergunningsprocedure voor de villa’s in Julianadorp start. Tillema geeft aan eerst omwonenden te willen informeren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

    1. Wanneer ik dat stukje over de donkere duinen terug lees dan zie ik : huisjes vanaf 600.000 euro.
      Lijkt me stug dat arbeidsmigranten ,vluchtelingen of asiel zoekers dat kunnen betalen.
      Weer de bekende PVV achtige stemming makerij.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: