Hollands KroonPolitiek

Vrienden Park de Meet mogen meepraten over rand nieuwe woonwijk

Winkel – De gemeente Hollands Kroon heeft met Stichting Vrienden Park de Meet afgesproken dat zij mag meepraten over de inrichting van een groenstrook tussen het park De Meet en de nieuwe woonwijk ‘Dahliapark’. Dat laat het college weten naar aanleiding van politieke vragen door LADA & Anders. De vrienden van het park stuurde recentelijk een brief naar de gemeente waarin zij de angst uitspraken dat een stuk van het park komt te verdwijnen door de nieuwbouw.

Volgens het college is het niet zo dat de plannen voor de nieuwbouw invloed hebben op het park: “Scholtens is voornemens om alleen een bestemmingsplanprocedure te doorlopen voor hun eigen percelen. De gronden van het park blijven zodoende ongemoeid en worden niet betrokken bij het Dahlia Park.”

De stichting maakte zich echter vooral zorgen om een groenstrook die officieel niet bij het park hoort, maar er wel vlak naast ligt. Daarom vroeg het bestuur of de gemeente de kadastrale grens met twee meter wil verleggen. Daarin gaat het college niet mee. Wel wil zij toezeggen dat de vrienden van het park betrokken worden bij de inrichting van deze groenstrook.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button