JeugdKop van Noord-HollandUitgaan

Belevend leren tijdens boerderijlessen in de Noordkop

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De Week voor de Gezonde Jeugd vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 17 juni. Kinderen kunnen in deze week een gratis boerderijles boeken, waar zij alles te weten komen over het boerderijleven.

Hoe plassen planten? Hoe kauwt een kip? Melkt een boer ook in het weekend? Dit soort spontane vragen krijgt een educatieboer voor zijn kiezen als er leerlingen op de boerderij komen. Steeds meer schoolklassen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere basisschoolleerling een boerderijles te gunnen. Daarom zetten educatieboeren in Hollands Noorden tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd hun deuren open voor schoolklassen.

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd kunnen scholen in de regio Hollands Noorden gratis één boerderijles boeken. Er zit een maximum aan aantal gratis boerderijlessen, dus verzocht wordt er snel bij te zijn. Leerlingen kunnen van 12 tot en met 17 juni de boerderij in volle glorie beleven. Bloemen bloeien, planten groeien en dieren staan in de wei.

Boerderijeducatie Hollands Noorden
Veel leerlingen weten niet waar het voedsel vandaan komt en wat er allemaal op de boerderij gebeurt. Om het lesaanbod van Boerderijeducatie Hollands Noorden op de kaart te zetten bij scholen, organiseren de educatieboeren deze promotiecampagne. Daarbij mikken de educatieboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles in de buurt hebben geboekt.

Inschrijven voor een boerderijles kan via de website van Boerderijeducatie Hollands Noorden: https://boerderijeducatiehn.nl/op-bezoek/.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Bij de uitvinding ´de week van de gezonde jeugd´ krijg ik nog steeds door bepaalde herinneringen aan mijn eigen schooltijd vervelende kriebels in mijn buik. Gezond zijn is vanzelfsprekend aangenaam maar gezond leven is helemaal niet leuk. Eigenlijk leef je het leven dan namelijk niet in zijn volle glorie. Niet dat de ´kopje thee op een terras onder een fleece deken generatie´ daar iets van zou merken trouwens maar de gemiddelde mens wel. Alle fijne zaken zijn namelijk ongezond en tot een strikt gezonde leefstijl moet een mens zichzelf vaak dwingen omdat die ongezonde zaken altijd verleidelijk en overal zichtbaar blijven. Mensen die zichzelf tot iets moeten dwingen worden ongemerkt voor zichzelf maar overduidelijk merkbaar voor hun omgeving onaangenaam in de omgang. En zo zie ik gelukkig al snel in een gezelschap wie er gezond leeft en wie niet. En waar ik dus moet zijn.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: