Hollands KroonVideo

De acceptgiro is niet meer. Wat nu? (video)

Adverentie

Nieuwe Niedorp – De acceptgiro is per 1 juni 2023 niet meer in gebruik. Toch werden er afgelopen jaar nog zo’n 3 miljoen verstuurd. Dat is niets vergeleken met het hoogtepunt van 300 miljoen in de jaren ’90, maar toch is er nog een flinke groep in Nederland die er gebruik van maakt. Regio Noordkop onderzocht wat de inwoners van Nieuwe Niedorp er van vinden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Omdat vrijwel elk wezenlijk onderdeel van ons leven op financiën is gebaseerd heeft de technologische vooruitgang ons daar gebracht waar we denken dat we het liefste zijn. Geen gedoe met andere mensen meer, geen vervelende wachttijden in de rij voor het postkantoor, geen (onterend) supermarktbezoek maar een bestelling op afstand plaatsen, digitale afspraken in ziekenhuizen waar je na binnenkomst zo door kunt lopen en geen mens meer hoeft te spreken, virtuele ´hulp´robots voor dementerenden en ga zo maar door.
    De gebruikers van alle digitale platforms blijven ook lekker thuis want wanneer je anoniem kunt schelden of dreigen, waarom zou je dan nog naar een gezellige avond gaan waar er beperkingen aan je gedrag worden gesteld?
    Sigrid Kaag en Vera Bergkamp leven in een illusie. De illusie dat je achteraf aan mensen nog kan vragen zich vrijwillig beperkingen op te leggen. Gedane zaken nemen geen keer. Mensen die de vrijheid van het zonder consequenties kunnen bedreigen en vrijuit kunnen schelden eenmaal geproefd hebben kunnen hun gedrag zelf niet meer bijstellen, daarvoor hebben ze eenvoudigweg de bagage en de kracht niet. Dat (tijdelijk) veranderen kan alleen in een totalitaire staat.
    Wanneer in een maatschappij financiën als belangrijkste parameter gelden om veranderingen door te voeren zul je als burger ´een vent moeten zijn´ en de consequenties van die waarden ook moeten willen dragen. Geld is dus de motor die ons uiteindelijk geïsoleerd heeft via de hersenschim dat zij ons bevrijding zou schenken.
    De mens komt echter het best tot zijn recht wanneer hij het gevoel heeft deel uit te maken van iets groters dan hemzelf. Dat is de contradictie van de tijd waarin wij leven.

  2. Ter afsluiting van het tijdperk van de girokaart, een laatste groet door en van Basil Fawlty! 😉

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: