Den Helder

Eerste fase herstel Boerenverdrietbrug afgerond

Adverentie

Den Helder – De verbinding tussen Willemsoord en Buitenveld is hersteld. Daarmee is de eerste fase van de renovatie van de Boerenverdrietbrug afgerond. De verdere werkzaamheden worden later deze maand afgerond, zodat bezoekers van Sail zich over de brug kunnen verplaatsen.

Aannemer Oosterhof Holman brengt de brug stap voor stap terug in de originele staat. Vanaf maandag 5 juni worden voorbereidingen getroffen om de val – het liggende deel van de brug – terug te kunnen plaatsen. Woensdag 7 juni komt het ponton aan en wordt de val weer op zijn plek gehesen.

Het volledig terugbrengen van dit infrastructurele kunstwerk verloopt in fases. Nu wordt de verbinding hersteld. Na de kermis worden ook de draaiende delen van de brug, zogeheten hameitorens en de balans, teruggeplaatst. In de tweede helft van het jaar pakt de aannemer nog de elektrotechnische onderdelen van de brug aan. Na renovatie kan de karakteristieke Boerenverdrietbrug weer 50 tot 60 jaar mee.

Uithijsen
De Boerenverdrietbrug trok bij het uithijsen veel bekijks. In opdracht van Zeestad heeft aannemer Oosterhof Holman de brug in de winter gedemonteerd. Op een ponton zijn de verschillende onderdelen naar de werf gebracht waar de brug compleet is gerenoveerd.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button