Den HelderVideo

Leerlingen Lyceum aan Zee onthullen nieuwe kunstwerken in beeldentuin (video)

Adverentie

Den Helder – Ieder jaar strijden leerlingen van Scholen aan Zee om een plekje in de beeldentuin. Tijdens een feestelijke middag op donderdag 1 juni onthulden de winnaars van vorig jaar hun kunstwerken én werd bekend wiens kunstwerk er volgend jaar bij komt.

Job gooide vorig jaar hoge ogen met zijn kunstwerk de ‘Onverwoestbare Tijd’. Hij onthulde een nieuwe versie, die hij ontwierp samen met Bo. Omdat de technieken in het origineel lastig in het groot na te maken zijn moesten ze het ontwerp wel iets omgooien. Het is dus altijd een verrassing hoe het kunstwerk er uiteindelijk uit komt te zien.

Dat geldt niet voor ‘La Rosa Imposible’ van Zoë. Haar kunstwerk bleef wel dicht bij het origineel. De Roos krijgt volgend jaar gezelschap van een nieuw kunstwerk: Paul, gemaakt door Eluna.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button