Hollands KroonUitgaan

Lezing van Ronald Bos in de Michaelskerk

Adverentie

Oosterland – Ronald Bos geeft op woensdag 21 juni de lezing ‘Dansen als een edelman’ in de Michaelskerk. Tijdens dit college vertelt Bos meer over de verborgen boodschap van symbolen en andere (beeld)taal.

Ronald Bos (1972) is altijd geïnteresseerd geweest in oude beschavingen, vreemde talen en verborgen kennis. Tijdens zijn opleiding tot grafisch vormgever verdiepte hij zich in logo design, waardoor hij met zijn kennis verbanden ging zien die voor anderen verborgen blijven. Bos zijn doel is zoveel mogelijk mensen laten inzien dat er achter ogenschijnlijk bekende symbolen en (denk)beelden tijdloze wetenschap schuilgaat.

Op basis van zijn boek ‘Dansen als een edelman’ heeft Ronald Bos een presentatie samengesteld, waarin bekende symbolen in een decor van alledaagse gebeurtenissen een verrassende betekenis krijgen. Welke taal spreken niet alleen vormen en kleuren, maar ook hoofdrolspelers uit de heilige boeken, mythologie, sprookjes en volksverhalen? Bos gaat ver terug naar de oorsprong en betekenis hiervan, die in de maatschappij – verpakt in logo’s en symbolen – dagelijks onder ogen worden gekomen.

Tickets
De lezing ‘Dansen als een edelman’ vindt woensdag 21 juni om 20:00 uur plaats in de Michaelskerk aan Kerkweg 22 te Oosterland. De deuren van de kerk zijn vanaf 19:30 uur geopend. Entreetickets zijn voor € 10 beschikbaar aan de deur, de website of bij de Wieringer Boekhandel te Hippolytushoef. In de kerk zijn tijdens openingsuren op zaterdag- en zondagmiddag ook tickets te verkrijgen. Parkeren uitsluitend aan de Keizerspoeldijk.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button