Den HelderSportVideo

Vik doet als eerste Nieuwedieper in haar klasse mee met Tour de Lasalle (video)

Adverentie

Den Helder – De Tour de Lasalle barst vanavond weer los met een eerste ronde op Texel. De eerste ritten voor de dames vertrekken op zaterdag, en ook Vik Bisdonk (15) is van de partij. Zij is de eerste Helderse die meedoet aan de tour in de categorie Dames Nieuwelingen.

Vik is al een tijd druk aan het trainen voor de tour. “Ik zit soms wel vijf dagen per week op de fiets”, vertelt ze. Hoewel ze zich naar eigen zeggen goed heeft voorbereid zitten de zenuwen er wel aardig in: “Ik heb vaker meegedaan aan competities, maar ik had vorige week pas mijn eerste licentiewedstrijd”, aldus Vik. “Dit is dus pas mijn tweede, en dat maakt het best spannend.”

Vik volgt de tour al sinds ze jong is. De route loopt vlak langs haar huis, dus vrijwel elk jaar gaat ze even een kijkje nemen, vertelt ze. Dat maakt de deelname aan deze specifieke wedstrijd dan ook extra speciaal voor haar. “Ja ik vind het heel vet. Vroeger keek ik altijd naar die grote meiden die dan fietsten, daar keek ik wel tegenop. En nu ben ik zelf zo’n grote meid. Ik zal wel niet helemaal vooraan rijden, maar ik fiets wel mee.”

Regio Noordkop zocht Vik thuis op, en volgde haar in de aanloop naar de laatste training.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button