Overige

Hoop in lichttherapie tegen kanker, inzamelingsactie gestart

Advertentie:

Den Helder – In maart 2023 werd er bij Mariska kanker geconstateerd. Chemotherapie sloeg niet aan en al snel kreeg ze het vreselijke nieuws dat de artsen in Nederland haar slechts palliatieve zorg kunnen geven.

Mariska vond hoop in een een nieuwe methode (trial) van een behandeling in Duitsland die goed aansloeg bij haar. Helaas is deze behandeling erg duur en wordt hij niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom is goede vriend Michael uit Den Helder daarom een inzamelingsactie gestart.

Mariska was de eerste persoon waarop de nieuwe methode, die gebruik maakt van lichttherapie, uitgeprobeerd werd. Hierbij werden slangen in het lichaam aangebracht waaruit sterke lichtbundels kwamen die de kankercellen aanpakken. Tijdens de eerste behandeling is de tumor die in Mariska’s darm groeide verdwenen.

“Prognose in Nederland was dat Mariska oktober 2023 niet zou halen, maar dankzij de therapie in Duitsland is ze er nog steeds. Ze is een vechter en ze wil zo graag blijven vechten. Voor haar gezin, voor haarzelf en voor iedereen die haar lief heeft”, aldus Michael

Kijk voor meer informatie op deze link.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button