Hollands Kroon

Opvang asielzoekers Wieringerwerf start later

Advertentie:

Wieingermeer – De opvang van asielzoekers in Hotel Wieringermeer zou starten per 1 juni 2024. Op dit moment vinden er nog voorbereidende werkzaamheden plaats. De startdatum is daarom verschoven, naar verwachting komen de eerste bewoners pas eind juni, begin juli 2024.

Voordat Hotel Wieringermeer in gebruik genomen kan worden voor de opvang van asielzoekers moeten er nog wat werkzaamheden plaatsvinden. Vanaf het moment dat deze zijn afgerond en de vergunningsaanvraag loopt, zijn de toekomstige bewoners welkom. Naar verwachting zal dit eind juni, begin juli zijn.

Over de tijdelijke opvang van de asielzoekers in het hotel, heeft de gemeente goede afspraken gemaakt met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Deze afspraken zijn gemaakt met input van de gemeenteraad en de suggesties van de inwoners tijdens de inwonersbijeenkomst. In de ondertekende bestuursovereenkomst staan onder andere afspraken over de verantwoordelijkheden, dagbesteding en de veiligheid op- en rond de opvanglocatie.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button