Den Helder

Erfgoed in Den Helder gebundeld

Advertentie:

Stichting Stelling Den Helder, Willemsoord B.V. en de gemeente Den Helder zijn bezig met de oprichting van een nieuwe erfgoedorganisatie waarin het erfgoed allemaal samen komt. De ondertekening van de intentieverklaring gebeurde op maandag 1 juli. Alle partijen hebben officieel de intentie uitgesproken om zich volledig op een nieuwe erfgoedorganisatie te richten en deze mijlpaal hebben zij gevierd bij Fort Kijkduin.

Den Helder kent veel verborgen schatten op het gebied van cultureel erfgoed. Zeker op het gebied van maritiem- en militair erfgoed. Voorbeelden daarvan zijn de Stelling van Den Helder en de voormalige Rijkswerf Willemsoord. Met deze stap kan het erfgoed beter verbonden en versterkt worden. Ook kan het ingezet worden als profilering van de stad.

Wethouder Heleen Keur eindigde met de woorden, “We hebben goud in handen en met deze erfgoedorganisatie gaan we het goud vol oppoetsen, zodat het volop naar buiten kan stralen en uitstralen. Dankzij alle vrijwilligers en alle mensen die zich daar de afgelopen jaren voor in hebben gezet zijn we waar we nu zijn.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button