Cultuur/NatuurNoord-Holland

Kindertheater de On-ontdekking van de Zuidpool

Advertentie:

Medemblik – De On-ontdekking van de Zuidpool komt naar Medemblik deze zomer! Dinsdag 9, 16 en 23 juli is dit avontuurlijke kindertheater mee te beleven in Kasteel Radboud. Maak daarbij je eigen masker én verken het hele kasteel.

Zeewaardig muziektheater voor échte avonturiers
We varen naar de 17e eeuw, de Gouden Eeuw. De scheepsjongens Peer en Jodocus gaan als eersten de Zuidpool ontdekken. Maar een expeditie naar de achterkant van de wereld is niet zonder gevaar. Durf je mee? Pas wel op, want onderweg vliegen de vissen je om de oren en fluiten de speren voorbij. Een avontuur met de wind in de zeilen!

De On-ontdekking van de Zuidpool gaat over lef. Want wie gaat ontdekken, weet nog niet waar hij uitkomt. Het gaat over durven vertrouwen op jezelf en dat het soms juist beter is om een heel andere koers te varen. En over vriendschap, heel belangrijk als je op zo’n grote reis bent. En honger. En heimwee. Ohja! En dat het misschien toch handig is om een keer te leren zwemmen. Geïnspireerd op de ontdekkingsreis van Jacob le Maire in 1615 naar Kaap Hoorn.

Maak je eigen Zuidpool masker
Voor de voorstelling mag je een mooi Zuidpool masker maken in het kasteel. Zo neem je een stukje Zuidpool mee naar huis en kan je het daar nog een keertje naspelen. Of je eigen mooie verhaal ervan maken natuurlijk! En voordat je naar huis gaat, mag je nog het hele kasteel verder verkennen.

Kijk voor meer informatie, zoals aanvangstijden, prijzen en voorverkoop van kaartjes op kasteelradboud.nl/agenda

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button