Noord-Holland

Delen is helen, het herstelverhaal van Gisele

Advertentie:

Regio Noordkop – GGZ Noord-Holland-Noord laat maandag 6 juli van 16.00 tot 17.00 uur ervaringsdeskundige Gisele Vranckx via een livestream haar verhaal delen. Gisele deelt graag hoe zij trauma’s en nare gebeurtenissen heeft overwonnen.

Iedere maand deelt een ervaringsdeskundige van GGZ NHN zijn/haar herstelverhaal voor cliënten, gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Bij elkaar komen lukt helaas niet, maar gelukkig is er wel een digitaal alternatief bedacht.

Hoe overwint iemand een verleden vol trauma’s? Gisele Vranckx, ervaringsdeskundige bij GGZ NHN, werkzaam in Hoorn, neemt mensen mee op haar reis in het overwinnen van trauma’s en nare gebeurtenissen. Haar herstelverhaal heeft ze omgezet in de 12 stappen van de AA (verslaving) ofschoon ze zelf nooit met verslaving te maken heeft gehad. Gisele raakte geïnspireerd door een medestudent aan de opleiding tot ervaringsdeskundige om op deze manier haar inzichten die ze verwierf te delen.

Aanmelden
Aanmelden voor de livestream kan via www.ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal. Na aanmelding krijgen mensen op de dag zelf via e-mail een link van ons toegestuurd om de livestream te bekijken. Tijdens de livestream is er een livechat voor vragen en opmerkingen.

Wanneer mensen worstelen met gevoelens als onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van het herstel even ontgaan. Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie: “Wat jij kan, kan ik ook!” We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat herstel wel degelijk mogelijk is!

Een Herstelwerkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Meer informatie?
Herstelwerkplaats in Hoorn is bereikbaar op 06-12150197 of via herstelwerkplaatsHoorn@ggz-nhn.nl. Meer informatie over de herstelwerkplaatsen is te vinden op de website http://www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button