Cultuur/NatuurNoord-Holland

Doe mee met de landelijke tuinvlindertelling

Regio Noordkop – De Landelijke Tuinvlindertelling begint op zaterdag 4 juli. Deze telling wordt voor de 12e keer door De Vlinderstichting georganiseerd en duurt vier weken. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via www.vlindermee.nl.

Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest geteld. In de jaren ervoor stond de kleine vos op nummer 1, maar die is in het zuiden en midden van het land steeds minder te zien.

Vlinders herkennen en melden
Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin of op het balkon direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.

De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat die beter beschermd kunnen worden. Iedereen die van vlinders houdt kan tijdens de tuinvlindertelling bijdragen aan die kennis.

Maak de tuin vlinderklaar
Tuinen zijn belangrijk leefgebied voor vlinders. Wat te doen om vlinders naar de tuin te lokken?
✔ Plant nectarrijke bloemen voor vlinders
✔ Zorg voor voedselplanten voor rupsen
✔ Gebruik geen gif

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button