Den HelderPolitiek

Fietswrakken en weesfietsen verdwijnen uit straatbeeld

Advertentie:

Den Helder – Fietsen is een groot plezier voor veel mensen, maar niet als de straten volgeplempt worden met fietsen die stuk zijn, hinderlijk geparkeerd staan of nooit meer worden opgehaald. Weesfietsen dus en fietswrakken. Vanaf 1 september gaan ze langzaam maar zeker uit het straatbeeld verdwijnen belooft wethouder Remco Duijnker. Het college van B&W heeft daartoe besloten in haar vergadering van 29 juni.

De handhavers gaan vanaf deze datum fietswrakken en weesfietsen labelen op verschillende locaties in Den Helder: rondom de stations, Willemsoord, de binnenstad en de fietsenstallingen bij de Teso.

Als de fiets een wrak is, haalt de gemeente deze drie dagen later weg. Een wrak is een fiets die in verwaarloosde toestand verkeert en niet goed is onderhouden. Een weesfiets is een fiets als deze al langere tijd niet meer is gebruikt. Nadat het label erop is geplakt, wordt de fiets na 14 dagen verwijderd.

Fietsvriendelijkheid voorop
“Een fietsvriendelijke gemeente met voldoende ruimte om je fiets te stallen en nette, opgeruimde straten, dat is wat we voor ogen hebben”, zegt Duijnker. Want, zo blijkt, overvolle fietsrekken waarvan een aantal een permanente plek inneemt in plaats van tijdelijk, zorgen voor irritatie en een tekort aan plekken. “Het is een rotgezicht als er wrakken in de straten staan. Ook hinderlijk of gevaarlijk gestalde (brom-) fietsen willen we niet meer zien.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button