Den HelderHollands KroonSchagen

Kustbus gaat weer rijden

Den Helder – De kustbussen gaan vanaf zondag 5 juli (t/m zondag 16 augustus 2020) weer rijden in Noord-Holland Noord. Deze zogeheten zomerlijnen rijden tijdens de zomervakantie van de regio Noord van Alkmaar naar Bergen aan Zee (866), van Petten naar Den Helder (851) en van Castricum naar Castricum aan Zee (868). De Kustbussen doen op hun route een groot aantal campings en verblijfsaccommodaties aan. Daardoor stap je veelal voor de deur op en gemakkelijk uit bij de plaats van bestemming.

Reizen met de Kustbus is mogelijk, maar wel inachtneming van de volgende maatregelen:
° Koop vooraf je kaartje online of reis met je OV-chipkaart
° Reis met een mondkapje en zet deze tijdig op;
° Vermijd drukte;
° Houd voldoende afstand tot elkaar;
° Stap achterin in de bus;

Vervoerbewijzen
Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is het niet mogelijk een kaartje bij de buschauffeur te kopen. Geen OV-chipkaart? Koop dan vooraf online een kaartje via overal.nl/kustbus. De kaartjes zijn eenvoudig te betalen met pin of creditcard. Er is keuze uit een ritkaart of een Familiedagkaart. De ritkaart kost € 4,- per persoon voor een enkele reis. Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis mee. Met de Familiedagkaart reist het hele gezin de hele dag (na 09.00 uur) voor tien euro.

Kijk voor alle informatie over de Kustbussen en voor het kopen van een kaartje op www.overal.nl/kustbus.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button