Den HelderHollands KroonSchagenTexelVideo

Meerderheid geregistreerde inwoners Noordkop is donor

Advertentie:

Den Helder – De nieuwe Donorwet is woensdag officieel ingegaan. Wie zich niet heeft laten registreren is nu officieel donor, al is daar nog wel wat kritiek op. Een flink deel van de inwoners uit de Noordkop heeft zich echter wel actief geregistreerd en de meerderheid kiest ervoor donor te zijn.

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft zijn keuze al ingevuld. Op 28 juni stonden er ruim 7,3 miljoen mensen in het register, waarvan ruim 1.150.000 Noord-Hollanders. Vanaf begin september stuurt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brieven naar iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die nog geen keuze heeft ingevuld.

Op Texel hebben 6.035 inwoners hun keuze laten registreren, zo blijkt uit cijfers van het donorregister. Daarvan kiest 56,7 procent ervoor donor te zijn en 31,7 procent geeft geen toestemming voor gebruik van organen na overlijden. De overige Texelaars laten de keuze aan nabestaanden.

In Den Helder (24.797 geregistreerde inwoners) zegt 51,1 procent donor te willen zijn en 38,8 procent zegt nee. In Schagen (20.817 geregistreerden) is dit 59,7 procent (ja, ik wil donor zijn) om 28,3 procent (geen toestemming). Van de 20.689 geregistreerde inwoners van Hollands Kroon geeft 56,7 procent toestemming en 31,6 procent niet.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button