Den HelderHollands KroonJeugd

Voorlezen in bibliotheken gaat weer van start

Den Helder – Nu alle regels versoepeld worden kan er ook weer wekelijks voorgelezen worden in de bibliotheken. Niet online, maar gewoon op de jeugdafdeling gezellig samen luisteren naar een mooi verhaal. De zomervakantie begint op die manier goed, vanaf woensdag 8 juli zijn alle kleuters om 15.00 uur welkom in de bibliotheken van Den Helder, Julianadorp, Schagen, Tuitjenhorn en op Texel.

Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Daarnaast is voorlezen leuk en gezellig. Zo worden kleintjes grote lezers. Om het bibliotheekbezoek te stimuleren is een spaarsysteem bedacht: iedere keer als een kind komt luisteren, verdient hij of zij een stempeltje op een spaarkaart. Bij 10 stempeltjes krijgt het kind een luisterdiploma cadeau.

Voor adresgegevens zie www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button