Uitgaan

Muziektheater De Schipbreuk geeft voorstelling in Gebouw 66

Adverentie

Den Helder – Dertig musici en zangers voeren een klaterend frisse versie van de korte komische opera De Schipbreuk van Johan Wagenaar uit. Op dinsdag 13 juli om 20:00 uur gaat de voorstelling in première in gebouw 66 op Willemsoord. De tournee vervolgt zich daarna per historische klipper. Vandaar de geuzennaam “klippertournee”. Échte matrozen, accordeonist, strijkkwartet, blazers en een scheepsbatterij aan slagwerk gaan mee. Verder zijn er nog voorstellingen in Harlingen, Oost-Vlieland en West-Terschelling.

De dames genieten van de zon en de heren kijken op tegen de officieren in de lange jassen. “Wat een reus” zingen de matrozen. “Daar zit een luchtje aan…” zingt de stuurman terwijl hij naar de horizon tuurt. Maar de neus van de stuurman is niet wat die ooit was – wat wil je ook, als je zoveel van sigaren en tabak houdt? Hij ruikt storm op komst… maar klopt dat wel?
Het project richt zich op talentontwikkeling, lokale verbinding en behoud van Nederlands cultureel en natuurlijk erfgoed. Vandaar ook de keuze voor het Oud-Hollands muziektheaterstuk De Schipbreuk van componist Johan Wagenaar en tekstschrijver Gerrit van de Linde (pseudoniem De Schoolmeester).

Het gehele stuk is zelf gearrangeerd door drie leden van het ensemble en voorzien is van een tekstuele update. Zo klinkt het absurdistische stuk als een klok en is het ook anno 2021 nog goed te volgen. Kaarten zijn te reserveren op de website en kosten € 14,- of € 12,- voor studenten.

De Klippertournee wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Zeestad Den Helder. Partners zijn De Skûle Nieuw Zuid, CHV Eylandt Flielandt en rederij Friese Vloot.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button