Hollands KroonPolitiek

Ontevredenheid over openbaar groen: “Duurzaamheid heeft zijn consequenties”

Hollands Kroon – De gemeenteraad voerde donderdagavond debat over de kadernota. Tijdens deze algemene beschouwingen stond het onderhoud aan het openbaar groen veel ter discussie. Volgens een aantal raadsleden schiet de gemeente hierin tekort.

Zo vond ook Enno Bijlstra van de VVD. Hoewel hij lang tevreden is geweest met het onderhoud, is het volgens hem de laatste maanden verslechterd: “Ik reed vanmiddag door Nieuwe Niedorp en het zag er schandalig uit. De boomwortels en de bladeren liggen over de weg. Het weer zal daar deels schuld aan hebben, maar er is meer aan de hand.” Ook Liesbeth Vlietstra van D66 vroeg om aanvullende investeringen in de openbare ruimte, specifiek aan de toeristische infrastructuur: “Het ontwikkelen daarvan is prima, maar als je het niet onderhoudt komt niemand meer terug”, aldus Vlietstra.

Dat er iets aan de hand is erkent ook wethouder Theo Groot. Volgens hem wordt de achteruitgang in het onderhoud veroorzaakt door landelijke regelingen waardoor bepaalde bestrijdingsmiddellen niet meer gebruikt mogen worden. Er blijven zo weinig opties over: “We hebben drie middelen tot onze beschikking, vegen, borstelen en heet water, daar moeten we het mee doen”, verklaarde Groot. Hij liet tevens doorschemeren dat hij het niet eens is met het enkel inzetten van mechanische bestrijdingsmiddelen, maar dat de gemeente hierin nou eenmaal geen keus heeft. “Duurzaamheid heeft zijn consequenties”, concludeerde de wethouder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button