Hollands KroonPolitiek

Plannen voor 600 nieuwe woningen in Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp – Er liggen plannen voor de bouw van 600 woningen in en om Nieuwe Niedorp. Dat liet wethouder Theo Groot donderdagavond tijdens de raadsvergadering weten.

Woningbouw was een veel besproken onderwerp tijdens de algemene beschouwingen. Vrijwel alle partijen hekelde het bestuur over de trage voortgang van de verschillende projecten. Wethouder Theo Groot had hiervoor de verklaring dat regelgeving, onder andere op het gebied van stikstof vaak roet in het eten gooide. Ook de provincie ligt vaak dwars, beaamde ook Sjaak Vriend van het CDA. Er is wel reden om hoopvol te zijn volgens de portefeuillehouder, er liggen namelijk verschillende plannen klaar.

“Er zijn meerdere plannen in Niedorp, en dat gaat zelfs over een hoeveelheid van 600 woningen”, vertelde Groot. De gemeente heeft inmiddels een ‘woningbouw verbinder’ aangenomen die de verschillende partijen moet samenbrengen. Deze partij gaat de komende weken al in gesprek met alle grondeigenaren en ontwikkelaars, om te kijken wat de beste bouwvolgorde is. “Het kan dat de ene partij wat meer sociale huurwoningen gaat bouwen en de ander een ander segment”, aldus de wethouder.

Enno Bijlstra van de VVD was niet meteen positief over de aankondiging van de plannen. Hij vroeg zich af waarom deze plannen niet eerder zijn aangekondigd en nu uit het niets lijken te komen. Daarnaast gaf Bijlstra aan al eerder mooie plannen te hebben gehoord, maar nu wel eens realisatie wil zien. “Plannen daar kopen we geen brood voor, we moeten woningen bouwen”, zo sloot hij af.

Wethouder Groot kon nog niet zeggen wanneer er meer bekend zal worden over de plannen. Er komt spoedig een terugkoppeling, maar mogelijk wordt dit een vertrouwelijk bericht.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button