Hollands KroonMaritiem

Gevelbordje KNRM bij Sandfirden Technics

Advertentie:

Den Oever – Sandfirden Technics in Den Oever, leverancier van scheepsmotoren en generatorsets, kreeg donderdagochtend bezoek van een delegatie van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij. Als voorzitter van de plaatselijke commissie – zo heet het lokaal bestuur van de KNRM – had burgemeester Rian van Dam een gevelbordje meegenomen.

Het bordje met de tekst ‘Hier werkt een KNRM-er’ hangt bij de toegangsdeur van het magazijn, waar de meeste bezoekers binnenkomen. De spreuk dekt de lading niet helemaal, want bij Sandfirden – zoals het bedrijf kortweg wordt genoemd – zijn maar liefst drie KNRM-vrijwilligers in dienst: Johan Reitsma, Ruud van der Berg en schipper Eduard Terpstra. Reitsma was degene die samen met Van Dam het bordje aan de gevel mocht bevestigen.

Vrijwilligerswerk
Met deze gevelbordjes eert de KNRM de werkgevers van haar bemanningen. De KNRM drijft nu eenmaal op de inzet van vrijwilligers. Zij zijn dag en nacht paraat voor wie onverhoopt op het water in nood verkeert en in veiligheid moet worden gebracht. Verreweg de meeste vrijwilligers hebben overdag een baan en als de pieper afgaat, moeten ze alles uit hun handen laten vallen en tot actie overgaan. Dat moet je als werkgever dan maar goed vinden, maar bij Bart Bakker – directeur-eigenaar van Sandfirden Technics – is dat geen probleem.

Niet alleen wordt met dit gevelbordje de aandacht gevestigd op het belang van het vrijwilligerswerk; het bedrijf in kwestie geeft op deze manier blijk van zijn maatschappelijke betrokkenheid. En dan is het ook nog zo, stipte Bakker aan, dat Sandfirden en de KNRM over een paar jaar buren van elkaar zullen zijn. Het station gaat verhuizen van de Sluiskolkkade aan het IJsselmeer naar de Oostkade aan de Noorderhaven. Dichter bij de Waddenzee, waar een wat hoger veiligheidsrisico is, en het station zal daar ook beter zichtbaar en gemakkelijker bereikbaar zijn.

Vers bloed nodig
Overigens kan de KNRM in Den Oever best weer wat nieuwe krachten gebruiken. Vanwege leeftijd stroomt er nu en dan een bemanningslid uit. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag binnen tien minuten in Den Oever kunnen zijn. En vrouwen zijn er zeker ook welkom; in andere havens rond het IJsselmeer zijn al jaren vrouwen actief. Wie geïnteresseerd is kan op maandag de oefenavond bezoeken in het boothuis aan de Sluiskolkkade of een mail sturen naar secretaris@denoever.knrm.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button