Den Helder

Metamorfose voor flats langs Waddenzeestraat

Advertentie:

Den Helder – Het straatbeeld langs de Waddenzeestraat in Nieuw Den Helder gaat opnieuw drastisch veranderen. Nadat Woningstichting eerder drie flatgebouwen tussen Marsdiepstraat en Texelstroomlaan een opvallende upgrade gaf, zijn nu vijf flatblokken aan de Waddenzee-, Regge- en Hunzestraat aan de beurt.

Het gaat om totaal 90 flatwoningen in vijf blokken. Zij zijn gebouwd rond 1957. Als onderdeel van een grote verduurzamingsoperatie die Woningstichting sinds enkele jaren uitvoert op haar bezit, krijgen de gebouwen hoogwaardige isolatie van dak en gevels, worden schuiframen vervangen en krijgen alle woningen dubbel of driedubbel isolatieglas. Op de daken komen zonnepanelen, waarvan de opbrengst naar de huurders gaat. De algemene toegangsdeuren worden vervangen en alle woningen krijgen een buitenschilderbeurt.

Woningstichting wil daarnaast de uitstraling van de flats flink moderniseren. Beltman Architecten uit Enschede heeft daartoe een ontwerp gemaakt, dat voorziet in de toepassing van steenstrips in warme rode kleur, antracietkleurig geëmailleerd glas en fris-witte balkons. Ook worden de ramen op de kopgevels langs de Waddenzeestraat zodanig aangepast, dat zij visueel groter lijken.

Eenheid
In overleg met de gemeente wordt bekeken of de flatblokken meer als eenheid gepresenteerd kunnen worden, door deze met elkaar te verbinden via een gemetselde pergola. Woningstichting voert de gehele upgrade uit zonder huurverhoging voor de bewoners. Die zijn inmiddels over de plannen geïnformeerd. Een omgevingsvergunning is aangevraagd. Woningstichting hoopt eind van het jaar met de werkzaamheden te kunnen beginnen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Dat zal opknappen zeg,héél armoedig uitziende flat’s staan langs een doorgaande weg met er achter/naast nette koopwoningen.
    Maar alles op zijn tijd, top W.S. voor het In-plannen… zo wordt D-H steeds mooier….. I love D-H .

Wellicht ook interessant

Back to top button