Hollands KroonPolitiek

Nieuwe raadsleden voor D66 en GroenLinks benoemd

Hollands Kroon – Met de beëdiging van Maarten Versluis (D66) en Lilian Peters (GroenLinks) als wethouder komen er twee zetels vrij in de Hollands Kroonse gemeenteraad. Voor D66 neemt Judith de Git plaats in de raad. Voor GroenLinks is Joop Laagland benoemd.

Laagland stond bij de afgelopen verkiezingen op de vierde plek voor GroenLinks. De nummer drie, Maartje Bakker, heeft door de installatie van fractievoorzitter Peters als wethouder eigenlijk recht op de vrijgekomen zetel. Bakker ontving 181 stemmen bij de verkiezingen, maar ziet af van de benoeming vanwege haar studie in Leeuwarden. Laagland kreeg 12 stemmen. Hij woont pas kort in Hollands Kroon, zo valt te lezen op de website van GroenLinks. “Hij stapt met een frisse blik in de gemeentepolitiek om zich in te zetten voor een groene en sociale gemeente.” Laagland is gepensioneerd en heeft onder andere gewerkt voor de gemeente Amsterdam. Het is nog niet bekend of hij of raadslid Patrick Kool het fractievoorzitterschap op zich neemt.

Voor D66 neemt Judith de Git plaats in de raad. Zij stond bij de verkiezingen op de derde plek en ontving 76 stemmen. De Git is geboren en getogen in Schagen maar woont al ruim 30 jaar in Anna Paulowna: “Een hele fijne plek om te wonen vanwege de ruimte, het vele groen en alle voorzieningen, zoals winkels, sportaccommodaties en een treinstation”, zegt ze op de website van D66. De Git heeft lang gewerkt bij het UWV in Amsterdam. Ze heeft meegeschreven aan het partijprogramma en wil zich onder andere inzetten voor kansengelijkheid en de aanpak van de klimaatcrisis: “Kansengelijkheid is helaas niet vanzelfsprekend, ook niet in Hollands Kroon. Dat kunnen we verbeteren door bijvoorbeeld een rijk naschools programma te faciliteren, met sport, ICT-activiteiten en theater. En door te investeren in onze bibliotheken en sportvoorzieningen.” Sonja Mulderij is de nieuwe fractievoorzitter van D66.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button