Hollands KroonVideo

Voedselbank Anna Paulowna blijft noodzakelijk (video)

Advertentie:

Anna Paulowna – De meeste mensen in Nederland hebben het goed en kunnen prima rondkomen, maar er zijn ook mensen die het minder hebben en dan gaat het voornamelijk om diegenen die geen dagelijks voedsel kunnen kopen.

Sinds 2005 is in Anna Paulowna een voedselbank geopend die wekelijks in Hollands Kroon en Schagen aan zo’n 120 tot 140 personen een levensmiddelenpakket verstrekt. “De illusie dat deze voorziening een keer niet meer nodig is, klopt niet”, zegt penningmeester Nico Vlaming van de Voedselbank Kop Van Noord. “Het aantal aanvragen is al jaren zo’n beetje gelijk. Het is in de rijke tijd begonnen en er zijn wat ups en downs, maar het blijft gewoon doorgaan.”

Er werken zo’n 60 vrijwilligers bij de voedselbank en zij zorgen ervoor dat mensen met een klein inkomen toch elke week gewoon kunnen eten. Kijk voor meer informatie over de voedselbank op de website https://voedselbankkopvannoord.nl/

Naast de voedselbank zijn er ook andere mogelijkheden voor de minima. Op sommige plaatsen staan zogenaamde buurtkastjes waar je voedsel in kan doen en uit kan halen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button