112Video

Zeer grote brand op camping bij De Cocksdorp op Texel (video)

De Cocksdorp – Een grote brand brak in de nacht van donderdag op vrijdag uit in een grote schuur op camping “De Rhoon” aan de Postweg in De Cocksdorp op Texel. De vlammen sloegen hoog boven het pand uit.

De volledige brandweer van Texel rukte met spoed uit en er werd al snel opgeschaald naar een grote brand. Een speciaal watertransport met 20.000 liter kwam ter plaatse. Tevens werd een watertappunt aan de openbare weg ingeschakeld door de brandweer waar zij grote hoeveelheden water konden op pompen. De brandweer heeft tijdens het blussen gebruik gemaakt van een hoogwerker.

Ook de ambulancedienst was ter plaatse en de OVDG (bevolkingsonderzoek) kwam ter plaatse. De grote rookpluimen trokken over het dorp De Cocksdorp. De eerste melding van de brandweer was net na kwart voor twee. Om half drie was de brand meester en kon het nablussen beginnen. Naar het zich laat aanzien is alleen een grote schuur uitgebrand, deze is wel tot de grond toe afgebrand. De grote schuur is aangrenzend aan een woning. De woning is gespaard gebleven, maar of er schade is ontstaan aan de woning door hitte of rook/roet/water schade is nog onbekend.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button