Den Helder

Sail out zondag start eerder om 14 uur wegens wind

Adverentie

Den Helder – Wegens een krachtige westelijke wind start de Sail out om 14.00 uur in plaats van 15.00 uur, zodat de Tall Ships wat meer tijd hebben. Dit laten de organisatie van Sail 2023 en Citymarketing Den Helder weten. De Sail out is op zondag 2 juli van 14.00 tot 17.00 uur. Om 14:00 kunnen toeschouwers vrij toegankelijk vanaf de Helderse zeedijk kijken hoe de grote schepen in een konvooi uitvaren, een bijzondere aanblik.

Het maritieme evenement Sail Den Helder, is momenteel in volle gang. Sinds donderdag 29 juni heeft een overweldigend aantal scheepsbewonderaars, zeilliefhebbers en maritieme enthousiastelingen de marinestad van Nederland al bezocht om deel te nemen aan dit spectaculaire festival en een glimp op te vangen van de meest imposante Tall Ships.

Zondag 2 juli, de laatste dag van Sail Den Helder 2023, wordt volgens traditie de Sail Out georganiseerd; een adembenemend schouwspel waarbij de imposante Tall Ships gezamenlijk het open water opzoeken langs de dijk van Den Helder.

Ook dit jaar wensen wij alle bezoekers een onvergetelijke ervaring toe bij dit indrukwekkende spektakel. Daarom hebben wij, vanwege een combinatie van harde wind en de stroming besloten om het tijdstip van de Sail Out te vervroegen. De Sail Out vindt nu plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Het oorspronkelijke plan was om een sierlijke lus te varen richting Oudeschild, gevolgd door een doortocht langs het Marsdiep. Echter, gezien de recente weersvoorspellingen zullen de schepen nu rechtstreeks naar het Marsdiep varen ( met uitzondering van enkele kleine Tall Ships), om op die manier een optimale beleving te garanderen.

De organisatie adviseert alle bezoekers die van plan zijn om de Sail Out bij te wonen om een jas of trui mee te nemen, gezien de verwachte krachtige westelijke wind. Ook wensen ze iedereen een buitengewoon fantastische Sail Out toe, vol met geweldige indrukken. De Marinedagen die gelijktijdig met Sail Den Helder 2023 plaatsvinden duren tot 17.00 uur. Vanwege de Sail out zullen de demonstraties alleen in de ochtend plaatsvinden.

Op de website, app en sociale mediakanalen van Sail Den Helder 2023 en de Marinedagen zijn de meest recente updates te vinden:
Kijk voor het actuele programma op: Saildenhelder.nl

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button