Texel

Meer bezoekers voor Texelse musea

Advertentie:

Texel – De musea op Texel hebben in 2023 allen meer bezoekers gehad dan waarvan vooraf was uitgegaan. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Texels Museum. Directeur-bestuurder Marion Barth is trots en tevreden. Ook financieel staan de musea er goed voor.

Ecomare, Museum Kaap Skil, de Vuurtoren en de Oudheidkamer, de vier musea van Stichting Texels Museum, hebben vorig jaar allemaal meer bezoekers getrokken dan begroot. Daarnaast kan de stichting terugkijken op de vernieuwing van de tentoonstelling in de vuurtoren, de opening van de tijdelijke tentoonstelling Doggerland bij Ecomare en een enorme belangstelling van publiek en politiek voor De Jurk en andere vondsten uit het Palmhoutwrak dankzij de documentaire ‘De Jurk en het scheepswrak’.

Het jaarverslag 2023 is, samen met de jaarrekening, te vinden op texelsmuseum.nl. Naast een uitgebreide terugblik op het vorige jaar bevat het ook achtergrondinformatie over de doelstellingen, missie en visie van Stichting Texels Museum. Op verschillende plekken in het verslag wordt bovendien alvast vooruit gekeken naar het huidige jaar en verder de toekomst in.

Jaarrekening
Ook de jaarrekening geeft reden tot tevredenheid. Marion Barth: “We hebben een goed jaar gehad , met hogere bezoekcijfers dan begroot en een positief financieel resultaat. We hebben grote plannen, onder andere voor de vernieuwing van Ecomare. We staan er financieel goed voor en zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet. We kunnen bouwen op allemaal zeer betrokken medewerkers, vrijwilligers en leden van de Raad van Toezicht en Wetenschappelijke Adviesraad. Met zijn allen werken we aan onze missie: mensen verbinden met natuur en cultuur om samen een mooiere wereld te maken.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button