Den Helder

Den Helder qua aantal inwoners op de weg terug

Advertentie:

Er zijn het afgelopen half jaar iets meer dan 600 inwoners bij gekomen in de Kop van Noord-Holland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De meeste nieuwe inwoners zitten in Den Helder, op de voet gevolgd door Hollands Kroon. Relatief gezien gaat het echter maar om een lichte stijging: 0,5 procent meer in vergelijking met 1 januari.

De snellere stijging van de bevolking komt volgens het statistiekbureau doordat er het afgelopen half jaar meer immigranten naar Nederland kwamen. Dit waren er vorig jaar in de eerste zes maanden namelijk in heel Nederland 101.000 en nu 113.000. Verder stierven er in 2019 minder mensen, terwijl er vorig jaar een griepepidemie was.

Den Helder had lang te maken met een krimp van het aantal inwoners, nu lijkt ze dus op de terugweg te zijn. In de periode tussen 1 januari en 1 juli van dit jaar nam het aantal inwoners toe met 305.

Flinke groei voor Den Helder.
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button