Hollands Kroon

Opruimplicht zwerfafval voor bedrijven

Advertentie:

HOLLANDS KROON – Zwerfafval; ergert u zich er ook zo aan? Of gooit u achteloos dat lege blikje cola in de berm? Dat laatste hoopt de gemeente Hollands Kroon niet. Zwerfafval is een ergernis voor velen, niet goed voor de natuur en geeft geen visitekaartje voor de omgeving af. Wist je dat bedrijven een opruimplicht hebben als het gaat zwerfafval? Ondernemers moeten dit opruimen binnen een straal van 25 meter rondom hun bedrijf.

Verplicht
Het schoonhouden van de omgeving van een bedrijf is wettelijk verplicht. In juli heeft de gemeente Hollands Kroon  LTO, belangenverenigingen van winkelgebieden en bedrijven geïnformeerd over deze wettelijk opruimplicht. Zij gaan ervan uit dat ondernemers uit eigen beweging hun omgeving schoonhouden van zwerfafval.

25 meter regel
Volgens het activiteitenbesluit uit de wet milieubeheer moeten bedrijven zo vaak als nodig etenswaren, verpakkingen, sport- of spelmaterialen, of andere materialen die uit een bedrijf afkomstig  of daarvoor bestemd zijn, binnen een straal van 25 meter van de inrichting te verwijderen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button