112Den Helder

Slangenman Ben Keizer met pensioen

Advertentie:

Met toeters en bellen werd donderdagochtend Ben Keizer opgehaald voor zijn laatste werkdag bij de Brandweer van Den Helder. Zijn collega’s kwamen met maar liefst zeven voertuigen de straat binnenrijden en dat ging dus niet onopgemerkt. Keizer gaat met pensioen en laat de kazerne achter met een keurig georganiseerde afdelingen slangen. Hij was in voor elk klusje, maar de slangen waren echt zijn ding. Op de kazerne werd hij ontvangen met koffie en was zijn stoel versierd met… slangen natuurlijk!

Noorderhaven
Keizer begon zijn loopbaan als timmerman bij Noorderhaven. In 1981 ging hij bij de bedrijfsbrandweer van deze instelling in Julianadorp. Zo’n elf jaar later ging hij als vrijwilliger aan de gang bij de Gemeentebrandweer, waar hij uiteindelijk in 2000 de overstap maakte van de vrijwilligers naar de beroepsploeg. Ben wordt door zijn collega’s omschreven als een sociale, integere, hard werkende en veelzijdig persoon.

Gaan!
Een breekijzer om bij brand binnen te komen was met Ben in de ploeg niet nodig. Met aanloop of uit stand, die deur liep hij er gewoon uit. Dat ging eigenlijk altijd goed, maar één keer sloeg een deur terug. Het draadglas leverde de brandweerman een verwonding aan zijn been op. Dit had hij niet eens door, want hij zei tegen zijn collega dat hij moest stoppen met water in zijn laars spuiten, omdat hij ‘natte poten’ kreeg. Dit bleek zijn eigen bloed te zijn en zo werd hij door de collega’s van de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor een paar hechtingen.

Ook menig bevelvoerder heeft met het zweet in zijn handen naast Keizer in de wagen gezeten. Ze kenden hem en vroegen hem bij aanvang dienst al om zijn rust te bewaren. Maar bij een prio 1 melding was er maar één doel:  zo snel mogelijk naar de plaats van het incident. Rustig aan was er dan echt niet meer bij. Maar eerlijk is eerlijk, ongelukken heeft hij niet gemaakt.

Pensioen
Dat hij donderdagochtend met zoveel bombarie opgehaald werd verraste de spuitgast toch nog wel. In huis merkte hij al dat er deze ochtend dingen anders gingen. Zijn vrouw moest bijvoorbeeld om 07.45 uur bij de oogarts zijn, dit vertelde ze terwijl ze haar contactlenzen aan het indoen was. Vervelen gaat Ben zich niet, ze hebben een camper gekocht en hij gaat zijn oude hobby timmeren weer oppakken. Ben’s motto: “Zoals je het maakt, wordt het!”

brandweerman pensioen

brandweerman pensioen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button