Hollands Kroon

Wieringer kermis begonnen (update)

Advertentie:

HIPPOLYTUSHOEF – De Wieringer kermis is donderdag van start gegaan en zoals elk jaar roept bakker Edwin Bellis om exact 12.00 uur ‘de tulen benne gaar’. Een oude traditie die nog steeds veel mensen op de been brengt met een bezoek aan de bakker om de warme tulen op te halen.

Nu is het vijf dagen feest in het centrum van het dorp en kan een ieder zich vermaken of op de kermis of in één van de kroegen.

Van een bezoeker aan de kermis kregen wij een foto binnen met de vraag hoe dat nu zit met de doorgang van de bezoekers met een rolstoel of scootmobiel en eventueel de brandweer bij calamiteiten.

“Moest eerder de autoscooters van het Kerkplein af omdat de hulpdiensten er niet lang zouden kunnen, nu staat de zweefmolen op een zodanige plaats dat de doorgang behoorlijk krap is”, aldus de passant.

Wij hebben de vraag voorgelegd aan de gemeente en deze antwoorde:

Zodra de hulpdiensten komen wordt er gestopt met draaien en de hekken aan de kant gezet. Dan is er genoeg ruimte om er langs te kunnen. En een rolstoel kan er ook door bij stilstand, net als passanten op de fiets of wandelend. Want ook die moeten even wachten als de zweefmolen draait.

Aan beide kanten erg krap
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button