Defensie

Zr.Ms. Groningen onderschept 470 kilo cocaïne

Advertentie:

Den Helder – Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in de avond van 30 juli 2019 een drugsvangst gedaan bij het uitvoeren van haar kustwachttaken.

Tijdens een patrouille van de Dash, het kustwachtvliegtuig, werd ten noorden van Aruba een verdachte boot ontdekt. Door de NH-90 helikopter aan boord van Zr.Ms. Groningen is het vaartuig tot stoppen gebracht en is er circa 470 kilogram cocaïne onderschept. De drugs en de opvarenden zijn de volgende ochtend overgedragen aan de kustwachtautoriteiten.

Zr.Ms. Groningen is sinds 20 april actief in het Caribisch gebied. Het schip dient als stationsschip om op te treden tijdens drugsbestrijdingsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast is het schip inzetbaar voor diverse kustwachttaken in het Caribische gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en de inzet tijdens reddingsoperaties. Voor het uitvoeren van deze taken is Zr.Ms. Groningen uitgerust met twee FRISC’s (snel onderscheppingsvaartuig) en een NH-90 helikopter.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button