Sport

Ben Kovac naar Den Helder Suns

Den Helder – Met het contracteren van shooting forward Ben Kovac heeft Den Helder SUNS een nieuwe aanwinst vastgelegd. De 196 cm grote Kovac, die een Slowaakse vader heeft, is een A-international van Luxemburg en maakte op Europese jeugdkampioenschappen furore door zijn scorende vermogen.

Vorig jaar kwam hij tijdens het E.K. U-20 (jaar) in Portugal in de B-divisie tot 17,7 punten, 7,6 rebounds en 4,1 assists gemiddeld en speelde hij vervolgens met wisselend succes bij Basket Esch, één van de titelfavorieten in de Luxemburgse Total League. De fysiek sterke Kovac (22-02-2000) vervulde tegelijkertijd zijn dienstplicht voor de landmacht.

Ben Kovac was onlangs in Den Helder en trainde daar een paar keer mee. Daarnaast kreeg hij een goede indruk van Den Helder. “Het is mijn droom als full prof aan de slag te gaan, tweemaal per dag trainen en daardoor van mijn hobby mij werk te maken. Den Helder Suns biedt mij die kans in een goede omgeving”, aldus Kovac. “De samenstelling van de jonge spelersgroep spreekt mij aan en hoofdcoach Van Noord ken ik van de tijd dat hij werkzaam was voor de bond in Luxemburg. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst en mijn bezoek aan Den Helder was een bevestiging van wat ik reeds vernomen had van Alex Laurent die 2 seizoen voor de SUNS gespeeld heeft.”

Juiste optie
Ken Diederich, bondscoach van Luxemburg, speelde een voorname rol in de keuze van Ben Kovac voor Den Helder SUNS: “Ik weet dat Ben andere buitenlandse opties had, maar na de ervaringen van Alex Laurent bij Den Helders SUNS leek dit ook de juiste optie voor Ben, die toe was aan deze stap. Hij is zeer volwassen voor zijn leeftijd, is een veelzijdige aanvaller en een goede rebounder voor zijn positie. Deze optie komt op het juiste moment in zijn loopbaan. Bij de SUNS kan hij zich verder ontwikkelen, de Nederlandse Dutch Basketball League is een mooie stap op zich en ik verwacht hier als Nationale teamcoach ook de vruchten van te plukken.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button