Hollands KroonUitgaan

Cultuurschuur weer open voor publiek

Wieringerwerf – Na de lange verplichte sluiting, sinds maandag 16 maart, gaat ook de Cultuurschuur vanaf maandag 3 augustus weer open voor het publiek.

De afgelopen weken en maanden konden mensen slecht ’s morgens vroeg naar binnen om door de dames van Starlet bloed te laten prikken. Pas vanaf mei waren bibliotheekbezoekers weer enkele uren per week welkom. Langzaam werden enkele huurders weer actief en ontvingen zij beperkt en op afspraak wat clientèle. Iedereen trof maatregelen om het gevaar op besmetting zo klein mogelijk te houden.

“Inmiddels zijn we blij dat de bibliotheek weer geheel open is; een boek uitzoeken en lekker lezen hebben vele gemist. We zetten voorzichtig ook weer een kan koffie op de tafel in de hal”, laat de Cultuurschuur weten. “Niet te dicht bij elkaar kunnen bezoekers weer een krant lezen, een praatje maken of de kunst aan de muur en in de vitrines bekijken. Nu nog kunst van ‘eigen’ huurders, maar in september weer een nieuwe expositie.”

Theater en film
Ondertussen wordt ook druk gewerkt aan een kleinschalig theater- en filmprogramma voor het komend najaar. Ook het verenigingsleven maakt zich klaar voor een nieuw, enigszins aangepast seizoen. Dat betekent wellicht geen grote evenementen, maar zeker wel kleinschalige bezigheden en gezelligheid.

“Langzaam maar zeker hopen we de functie als Cultureel en Sociaal hart van de Wieringermeer weer volledig te kunnen vervullen, met inachtneming van de bekende maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button