Den Helder

Deze zomer toch nog een Helderse Stadscamping

Den Helder – Gedoe tussen de leden van de organisatie van de Stadscamping in Den Helder maakte dat enkele beheerders afgelopen week lieten weten dat de editie van dit jaar was geannuleerd. Oprichter Irene Jonkheer stelt nu dat deze beheerders helemaal niet bevoegd waren dit te besluiten en benadrukt dan ook dat de camping dit jaar gewoon doorgaat.

“Het nieuws was bij mij totaal onbekend en onverwacht dat ik via jullie te horen kreeg”, vertelt Jonkheer aan Regio Noordkop. “Ik heb er ook even een paar dagen over moeten nadenken hoe hierop te reageren zonder dat de boel gaat escaleren. Helaas hebben drie beheerders, medewerkers van de Stadscamping en organisator een moeizame samenwerking gehad, waarbij uiteindelijk een einde aan is gekomen.”

“De samenwerking is niet soepel verlopen, echter kan ik me niet vinden in wat gezegd is. We waren in januari al begonnen met plannen, maar door verschillende visies zijn meningsverschillen ontstaan Met betrekking tot de financiën heeft het bestuur van de stichting besloten dat zij geen toegang tot financiën geven aan medewerkers buiten het bestuur. Wel waren er andere afspraken met de beheerders gemaakt. Verder heeft de stichting de beheerders altijd op de hoogte gehouden van de inkomsten en hebben de beheerders zelf bestellingen gedaan en en wisten we van elkaar wat er uitgegeven werd.”

Niet geannuleerd
De beheerders hebben het bericht verspreid dat de camping geannuleerd is. Jonkheer: “Zij hebben daar in hun functie geen enkele bevoegdheid toe. Helaas is dit wel naar buiten gebracht en dat kunnen we niet meer terugdraaien. Het spijt me ook heel erg voor alle kampeerders die geboekt hebben, die dit ook gezien hebben en dat heeft bij sommige veel emoties en verdriet opgeroepen. Dit is alles waar wij niet voor willen staan en bieden daar ook onze excuses voor aan.”

Door het hele gebeuren is het team van enthousiaste vrijwilligers zich volgens Jonkheer nog harder gaan inzetten, “aangezien uiteindelijk niemand wil dat we er mee stoppen. De camping gaat in ieder geval wel door en we hebben onwijs leuke activiteiten. Wederom weer super verwend door de bedrijven en verenigen in Den Helder.”

Afgelopen dagen is er nog beperkt contact geweest tussen de beheerders en organisator. “Uiteindelijk hebben we gezamenlijk de conclusie getrokken dat we dit heftige gebeuren allemaal moeten afsluiten en dit een plekje moeten geven, maar de camping gaat deze zomer gewoon door.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button