Cultuur/NatuurHollands Kroon

Cultuur binnen de Dijken organiseert Community Art project

Advertentie:

Hollands Kroon – Onder de naam ‘De Cirkel’ organiseert Cultuur binnen de Dijken een vierjarig Community Art project voor en door de bewoners van Hollands Kroon. Het thema van dit jaar is ‘de Lente ontluikend’. De lente staat voor jeugd, groei, een nieuw begin. Met de lente als inspiratiebron worden in 2022 de verhalen, belevenissen, herinneringen, toekomstvisies en toekomstdromen over het leven in de Noordkop door de bewoners in muziek, vertellingen, dans en theater omgezet. Na de cursussen die Cultuur binnen de Dijken heeft georganiseerd en de mooie beeldende theatervoorstellingen voor ouderen gaan zij in augustus in Kolhorn aan de slag.

Daar gaan ze met de inwoners in twee weken tijd een TOTAAL-theatervoorstelling maken met ‘de Lente Ontluikend’ als inspiratie. De start is 15 augustus en op zaterdag 27 en zondag 28 augustus treden zij op in en rond het centrum van Kolhorn. De mensen kunnen tijdens het project bezig zijn met verhalen vertellen, acteren, dansen en muziek maken. Hiervoor heeft Cultuur binnen de Dijken professionals ingehuurd waarvan deelnemers in de twee weken allerlei workshops krijgen en met wie zij zelf een voorstelling zullen maken.

Ook als zingen een hobby is kunnen mensen bij het project terecht omdat zij ook mensen zoeken om mee te zingen in het speciale De Cirkel-koor. Liever op een andere manier deelnemen aan het project? Helpen met decorbouw, kleding maken, catering, gastvrouw/heer zijn of filmen is uiteraard ook mogelijk. Hier zijn geen kosten aan verbonden, en geïnteresseerden kunnen makkelijk aangeven welke dagen zij beschikbaar zijn. Aanmelden voor het project is mogelijk via de website https://cultuurbinnendedijken.nl/projecten/#AnkerProjectDeCirkel.

De groepen:
Vertelgroep (onder leiding van Caroline van Veggel)
Theatergroep (onder leiding van Eva Krammer)
Dansgroep (onder leiding van Eva Rolsma)
Muziekgroep (onder leiding van Andre Jansen)
Decor-kleding groep (onder leiding van Gea Wolfslag)
Koor (repetitor Ria Appelman, begeleiding tijdens project Andre Jansen)
Vrijwilligersgroep

Doelgroep: geschikt voor 18 tot 100 jaar
Wanneer: 15 tot en met 28 augustus 2022 (niet alle dagen)
Waar: in en rondom Dorpshuis/kerk Kolhorn
Kosten: €100 voor twee weken

Alle activiteiten worden georganiseerd vanuit Stichting Cultuur binnen de Dijken en begeleid door diverse professionals. Ervaring is niet nodig, maar wel plezier en inzet om mee te doen! Let op: het koor komt bij elkaar op andere dagen/tijdstippen. Meer informatie over het koor is te vinden op de site: www.cultuurbinnendedijken.nl. Via de site zijn ook entreekaarten bestellen voor de diverse voorstellingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button