Hollands Kroon

Gezellige Fuikdag op het Amstelmeer (video)

Hollands Kroon – Het was een grote drukte zaterdag 30 juli op het Amstelmeer, waar tientallen kleinere en grote boten bij elkaar kwamen om feest te vieren. Karsten en Robert Laagland Winder hadden Fuikdag meegemaakt aan de Fuikbaai te Curaçao, dit is het grootste drijvende outdoor evenement in Curaçao en één van de grootste in het Caribisch gebied. Beide broers zitten volop in de scheepvaart en zij vonden dat dit evenement naar Nederland moest worden gehaald. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om meer aandacht onder de jeugd te vragen voor de maritieme dienstverlening.

Iedereen kon en mocht aansluiten bij het binnenvaartschip dat midden op het Amstelmeer was afgemeerd. Vele soorten bootjes kwamen langs en het werd dan één grote happening. Overal was aan gedacht. Er was een toilet aanwezig, afvalbak voor de lege glazen en de reddingsbrigade uit Den Helder stond paraat. Het feest duurde tot 18.00 uur en iedereen ging super enthousiast weer naar huis. De volgende dag zijn enkele vrijwilligers nog over het Amstelmeer gegaan om eventuele achtergebleven lege glazen of ander afval netjes op te ruimen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button