Hollands Kroon

Oekraïense vluchtelingen definitief in Molenweid

Adverentie

Wieringerwaard – Voormalig zorgcentrum Molenweid in Wieringerwaard is sinds 1 augustus in gebruik voor de opvang van ongeveer 85 Oekraïense vluchtelingen. Dat zijn Woonzorggroep Samen en de gemeente Hollands Kroon overeengekomen. De opvang is voor minimaal 1 jaar. Daarna wordt er gekeken of verlenging nodig is.

Zorgcentrum Molenweid is afgelopen periode tijdelijk bewoond geweest door ouderen waarvan hun zorgcentrum werd verbouwd. Het staat nu leeg. “Door hier Oekraïense vluchtelingen op te vangen geven we een goede invulling aan dit leegstaande pand”, aldus de gemeente. Wethouder Mary van Gent heeft inmiddels de overeenkomst getekend met eigenaar Woonzorggroep Samen: “Ik ben hen dankbaar voor de fijne samenwerking. En ik ben blij dat deze opvang gerealiseerd wordt. Deze mensen verdienen een goede en fijne plek om te verblijven.”

“Zij hebben huis en haard moeten verlaten door de oorlog. Ik hoop dat de omwonenden hen met open armen ontvangen.” In Molenweid komen Oekraïners wonen die nu ergens anders in Hollands Kroon verblijven. Op dit moment wonen er 324 Oekraïense vluchtelingen in Hollands Kroon. Sommige bij particulieren waar ze om allerlei redenen niet langer kunnen blijven. Locaties die voor de langere termijn gebruikt kunnen worden zijn schaars.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button