Sport

Filmom Tesfu blijft zich verbeteren

Advertentie:

Den Helder – Bij de U-track meeting in Utrecht liep Filmon Tesfu van SV Sportlust vrijdagavond weer een ijzersterke race. Op de 5000 meter liep hij een persoonlijk record en verbeterde het clubrecord met maar liefst 14 seconden en bracht het tot 14:22.98.

Tesfu ging samen met clubgenoot Luca Assorgia en de latere winnaar Bram Andriessen zeer snel van start en liet de rest van het grote deelnemersveld achter zich. Na de eerste ronde liet Assorgia zich terugzakken en kwam later in een grote achtervolgende groep terecht. Tesfu en Andriessen liepen samen op naar de finish, waar Tesfu in de eindsprint nipt werd verslagen en tweede werd. Assorgia werd uiteindelijk zevende met 14:47.39.

Op dezelfde avond werd Jeffrey Wassenaar bij een baanwedstrijd van AV Hera in Heerhugowaard tweede bij de mannen op de 800 m in 2:17.53.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button