Den HelderJeugd

Seizoen begonnen voor de scouting

Adverentie

Den Helder – Nu de vakantie weer voorbij is, staan bij Scouting Jutters Willemsoord de zaterdagen weer bol van uitdagende en leerzame activiteiten. Met 150 jeugdleden is dit de grootste scoutinggroep van Den Helder. Afgelopen zaterdag zijn de opkomsten weer begonnen.

De eerste maand is er gelijk al één om alles uit de kast te halen. Enkele speltakken hadden geen zomerkamp, dus gaan zij in september nog op een tof weekendkamp. Terwijl ze op zaterdag 7 september eerst al te vinden zijn bij de Wijkmanifestatie van De Schooten, om iedereen te laten zien hoe leuk en uitdagend scouting is.

In de weken daarna zullen de oudste kinderen per speltak overvliegen naar de volgende leeftijdsgroep en is er voor de vrijwilligers een leuk en leerzaam landelijk evenement met diverse workshops. Ook daarna is er nog geen tijd voor stilzitten, want de volgende gave activiteiten volgen al weer snel.

Nieuw seizoen = rookvrij
Met de start van het nieuwe seizoen, zet Scouting Jutters Willemsoord ook in op de weg naar een rookvrije toekomst voor onze jeugdleden. Per heden mag er op beide locaties, clubhuis Scoutinguldemond en wachtschip M.S. Poseidon, niet meer gerookt worden. Speciaal voor onze vrijwilligers worden er plekken aangewezen waar alleen zij, buiten de opkomst om, een sigaret kunnen roken.

Maar dat is nog niet alles. Er zijn nog genoeg uitdagingen om ervoor te zorgen dat de vele kinderen hun wekelijkse uurtjes plezier kunnen beleven. Samen, leerzaam, uitdagend en buiten in de natuur. De scouting is voor enkele speltakken ook nog op zoek naar enthousiastelingen die het team willen komen versterken. Het zou toch jammer zijn als niet meer alle kinderen scouting kunnen beleven zoals het moet zijn. Aanmelden kan via info@jwdenhelder.nl of bezoek de kraam op de Wijkmanifestatie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button