Hollands KroonJeugdPolitiek

Hollands Kroon Jongerenweek uitgesteld

Anna Paulowna – De eerste Hollands Kroon Jongerenweek voor scholen in Hollands Kroon wordt in verband met corona uitgesteld. “Het kan niet doorgaan in de vorm zoals is bedacht”, laat burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon weten. Op de RSG Wiringherlant had de pilot van 5 tot en met 9 oktober moeten plaatsvinden met als doel om jongeren te stimuleren in hun maatschappelijke groei en kennis te laten maken met de gemeente Hollands Kroon.

“We gaan op zoek naar een alternatief en kijken wat wel georganiseerd kan worden. We hechten er belang aan om hier aandacht aan te besteden, maar het moet wel kunnen. We zijn in overleg met de school. Hoe het programma er nu uitgaat zien, weten we nog niet”, zo besluit de burgemeester.

De insteek was om scholieren een goede indruk te geven over het werk dat de gemeente in Hollands Kroon verricht, hoe het is om voor een gemeente te werken of deel uit te maken van een maatschappelijk project dan wel te ervaren hoe een raadslid een raadsvergadering ervaart door middel van een rollenspel.

Basisscholen maart 2021
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ook de basisscholen in de Hollands Kroon Jongerenweek een rol zouden spelen. Door het Coronavirus heeft de organisatie ook hierin vertraging opgelopen. Zo is bijvoorbeeld de Zwerfafval challenge app nog niet gereed.

Besloten is om het traject met de basisscholen te verplaatsen naar 15 maart 2021. De datum 15 maart is niet toevallig gekozen, twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente zal hier dan ook zeker aandacht besteden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button