Uitgaan

Orgeltrio bij jazzclub N&D in De Kampanje

Den Helder – De ‘Dag van de Gitaar’ in theater de Kampanje, in samenwerking met Triade, gaat vanwege Covidiale omstandigheden niet door op zondag 20 september, maar het door jazzgenootschap Nieuw & Diep geplande aansluitende concert van Mostert Hol & Kooger, wel.

Dit trio van orgelvreter Rob Mostert, gitaarbeul Jerôme Hol en drumbeest Erik Kooger speelt een lekkere pot gemeen groovende souljazz en dat kan een mens in deze bizarre tijden best gebruiken. Het optreden vindt uiteraard geheel coronaproof plaats, conform de geldende viruscodes, vandaar dat het optreden plaats vindt in de hiertoe tot sfeervolle Jazzclub N&D ingerichte Stadshal. Helaas mogen er maar 120 liefhebbers worden toegelaten, dus het is verstandig om snel kaarten te kopen.

Rob Mostert is een van de meest gerenommeerde en actieve bespelers van de Hammond B3, het ‘400 pounds’ wegende ‘beast of joy’, een orgel om u tegen te zeggen. Als jonge jongen aangestoken door jazzorgel-grootmeester Jimmy Smith is Mostert uitgegroeid tot een veelzijdig organist, die zijn instrument beheerst als geen ander en geen muzikale grenzen kent: “je hoort bij hem van alles tussen gospel, soul, blues, funk en rock”. Hij houdt van zijn orgel, maar geselt het ook als het moet, wat een heerlijk vet en rauw geluid oplevert. Hij speelt niet allen met zijn handen maar snelt ook op blote voeten over zijn houten baspedalen. Als hij maar niet wéér zijn schoenen vergeet.

Jerôme Hol is van hetzelfde laken het pak: hij is vooral geïnspireerd door rockgitaristen als Jimi Hendrix en Jimmy Page. Vermengd met de harmonische rijkdom van de jazz heeft hij hieruit een geheel eigen stijl ontwikkeld, die door Jimi in de rockhemel ongetwijfeld met instemming wordt aangehoord. Zowel Rob Mostert als Jerôme Hol hebben eerder voor N&D opgetreden, waarbij ze grote indruk maakten. Dat geldt eveneens voor Erik Kooger, de gelouterde drummer uit Rotterdam, die evenals Hol jarenlang met onder andere Hans Dulfer heeft gespeeld.

Zondag 20 september 2020 in Stadshal Theater de Kampanje. Aanvang is 15:00 uur en de zaal gaat om 14:30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater de Kampanje: € 15,- en onder de 23 jaar : € 10,-.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button